text
Медична справа

Норми продуктів для передачі пацієнтам стаціонару

  • 28 липня 2017
  • 317

Запитання

Яким нормативним документом регламентовано перелік продуктів, які пацієнт може приносити із собою у заклад або отримувати як передачу? Чи є вимоги до обсягу таких продуктів?

Відповідь

Відповідно до санітарно-гігієнічних вимог до буфетних відділень Са­нітарних правил устрою, обладнання та експлуатації лікарень, пологових будинків та інших лікувальних стаціонарів (СанПіН 5179-90 від 29.06.1990) у місцях прийому передач та у відділеннях мають бути вивішені списки дозволених (із зазначенням їх граничної кількості) і заборонених для передачі продуктів.

Щодня чергова медична сестра відділення має перевіряти дотримання правил і термінів зберігання харчових продуктів, які зберігаються в холодильних відділеннях, в тумбочках хворих.

Які доходи КНП потрібно відображати у фінансовому плані

 Які доходи КНП потрібно відображати у фінансовому плані
Алла ХУДЯКОВАголовний редактор системи «Expertus: Медзаклад»
Комунальне некомерційне підприємство планує протягом року отримати доходи, тому числі: кошти, отримані від НСЗУ згідно укладених договорів; субвенції з місцевих бюджетів згідно затвердженої програми фінансової підтримки; кошти від надання платних медичних послуг, від надання майна в оренду майна, від реалізації активів; благодійну та гуманітарну допомогу. Чи потрібно такі доходи відображати у фінансовому плані? Яким чином це зробити?

Передачі для хворих мають передавати в целофанових пакетах із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові хворого, дати передачі.

При виявленні харчових продуктів із терміном придатності, що збіг, або які зберігаються без целофанових пакетів (в холодильниках), без вказівки прізвища, ім’я, по батькові хворого, а також мають ознаки псування, їх потрібно вилучити у харчові відходи.

Норми продуктів для передачі пацієнтам стаціонаруЧитайте: "Атестаційна справа медичної сестри"

  

Про правила зберігання передач хворого потрібно проінформувати при надходженні у відділення.

Перелік продуктів і їх кількість, які приносить у заклад охорони здоров’я пацієнт або отримує як передачу, не регламентується нормативними документами.

Лікар має надати хворому рекомендації щодо адекватного за калорійністю і збалансованого харчування. Цим рекомендаціям має відповідати їжа, яку пацієнт споживає у лікарняній їдальні та додатково у палаті.

Освітні заходи

Школа

Перевірте свої знання та здобудьте нові

Взяти участь
Інтернет-магазин

Інтернет-магазин

Скористайтеся найбільш вигідними пропозиціями щодо передплати і станьте нашим читачем просто зараз

Ми в соцмережах
Упс! Файл доступний лише для зареєстрованих користувачів!

57 секунд на реєстрацію
І Ви отримаєте доступ до:
форм та зразків
фахових статей
найсвіжіших новин галузі
нормативних документів

У мене є пароль
нагадати
Пароль надіслано на пошту
Ввести
Введіть ел. пошту або логін
Неправильний логін або пароль
Неправильний пароль
Введіть пароль
Я тут вперше
І скачаю потрібні файли!
Зареєструюся

Щоб полегшити Вашу роботу, підготувала статтю "Медичні огляди медичних працівників: законодавство, періодичність, документація". 

Скачайте зразки документів та читайте, як організувати медогляди працівників Вашого закладу охорони здоров’я. 

Скачати форми 
Головний редактор
Олена Алехно